تطبیق پذیری آلومینیوم به خوبی مستند شده است. آلومینیوم از سبکی تا مقرون به صرفه بودن سهولت ماشینکاری و سازگاری با محیط زیست با موفقیت در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گرفته است. پروفیل های آلومینیوم صنعتی به مواد آلومینیومی مناسب برای استفاده به عنوان جزء اصلی در فرآیندهای اکستروژن آلومینیوم صنعتی اشاره دارد.
در فرآیند اکستروژن میله آلومینیومی انتخاب شده با ذوب مواد وارد شده به قالبی خاص با شکل مقطع مورد نظر اکسترود می شود. خواص مکانیکی و عملکردی محصول نهایی به پروفیل آلومینیومی انتخاب شده بستگی دارد. پس چه عواملی یک پروفیل آلومینیومی را نسبت به دیگری مناسب تر می کند؟ این عامل و ملاحظات برای برجسته کردن تفاوتها استفاده میشوند:
درباره پروفیل آلومینیومی
استحکام یا دوام به توانایی پروفیل آلومینیوم برای مقاومت در برابر فشار، آسیب، سایش و پارگی اشاره دارد که از استفاده روزانه از قطعه به شکل مورد نظر ناشی می شود. همچنین به توانایی قطعه در تحمل فشار و عملیات حرارتی اشاره دارد. حداکثر استحکام کششی میزان کشش یا کشیدن پروفیل قبل از تغییر دائمی خواص مکانیکی آن است.
به طور کلی، آلومینیوم خالص ۱۱۰۰ کمترین استحکام را دارد، در حالی که سری های آلیاژی ۲۰۲۴ و ۷۰۷۵ با عملیات حرارتی به تدریج از نظر استحکام بالاتری برخوردار هستند. ۵۰۵۲ و ۶۰۶۱ استحکام مکانیکی متوسط تا بالا را ارائه می دهند.


پروفیل آلومینیومی
سختی در پروفیل آلومینیومی
سختی با استحکام پروفیل آلومینیوم متفاوت است و عاملی در ترکیب شیمیایی پروفیل آلومینیوم است. وضعیت پروفیل آلومینیومی نیز تأثیر عمیقی بر سختی پروفیل دارد. ماتریس سختی به ترتیب از سری ۷ به ۲،۴،۶،۵،۳ و ۱ کاهش می یابد.
مقاومت در برابر خوردگی
مقاومت در برابر خوردگی نشان دهنده توانایی یک پروفیل آلومینیومی برای مقاومت در برابر تغییرات شیمیایی در ساختار آن است که ناشی از قرار گرفتن در معرض شرایط شیمیایی و زنگ زدگی است. در این حالت بهترین مقاومت در برابر خوردگی در سری ۱ دیده می شود. بعد سری ۵ است، سپس سری های ۳، ۶، ۲ و ۷ به ترتیب قرار می گیرند. به عبارت واضح تر آلیاژهای ۱۱۰۰، ۵۰۵۲ و ۶۰۶۱ دارای خواص مکانیکی عالی تا بسیار خوب هستند ۳۰۰۳ و ۶۰۶۳ دارای مقاومت خوردگی مناسبی هستند در حالی که سری ۲ به طور کلی ضعیف هستند.
قابلیت جوشکاری
جوش پذیری به این موضوع اشاره دارد که پروفیل آلومینیومی چقدر راحت می تواند جوش داده شود. جوش پذیری اکثر پروفیل های آلومینیومی به طور کلی بسیار خوب است. با این حال، پروفیل های آلیاژهای ۲۰۲۴، ۷۰۷۵ و ۲۰۱۱ پایین تر هستند. آلیاژهای ۳۰۰۳ و ۱۱۰۰ عملکرد جوشکاری عالی دارند. سری ۵ پروفیل آلومینیومی مخصوصا برای جوشکاری طراحی شده اند.
ماشین کاری
عملکرد ماشینکاری مستلزم سهولت شکل دادن و ماشینکاری پروفیل آلومینیومی است. این شامل برش، شکل دادن و چرخاندن در برخی موارد است. به طور کلی، ماشینکاری هر پروفیل آلومینیومی ممکن است تحت تأثیر عملیات حرارتی یا آنیل قرار گیرد. قطعات آنیل شده بسیار قابل ماشینکاری و شکل پذیری هستند در حالی که مواد آلومینیومی عملیات حرارتی برای ماشین کاری چالش برانگیزتر هستند. آلیاژهای ۱۱۰۰، ۳۰۰۳ و ۶۰۶۱ برای ماشینکاری عالی هستند.
برای به دست آوردن ظاهر و پرداخت مطلوب و موارد دیگر پروفیل های آلومینیومی ممکن است پوشش و جلا داده شوند. بسته به شرایط استفاده نهایی و محیطی که ممکن است قطعه در آن مستقر شود پروفیل آلومینیوم برای اکستروژن ممکن است به عملیات شیمیایی و سطحی خاصی برای ارائه انتظارات عملکرد نیاز داشته باشد.


پروفیل آلومینیومی
استفاده نهایی
با تحقیق و تجربه پروفیل های آلومینیومی خاص برای برخی از صنایع مناسب تر از سایرین هستند. به عنوان مثال آلیاژ آلومینیوم ۲۰۱۱ و ۱۱۰۰ به طور گسترده در ماشینکاری عمومی و ریسندگی فلز استفاده می شود در حالی که ۲۰۲۴ و ۷۰۷۵ به ترتیب در صنایع ریسندگی فلز و صنایع هوافضا استفاده می شوند.
آلیاژهای آلومینیوم ۳۰۰۳ به طور گسترده برای ساخت تجهیزات مواد غذایی و شیمیایی استفاده می شود در حالی که آلیاژهای ۵۰۵۲ در تولیدات دریایی استفاده می شوند. آلیاژهای ۶۰۶۳ و ۶۰۶۱ برای کاربردهای ساختاری و معماری مناسب هستند.
نتیجه گیری
پروفیل الومینیومی و تمامی مقاطع فولادی جزو مهمترین محصولات در فروشگاه آهن می باشد که کارخانه های تولید کننده هرساله چند میلیون تن محصو ل از فولاد تولید می کنند که بسته به نیاز های جامعه به بازار عرضه می شود. اگر پروژه شما نیاز به محصولات فولادی با دوام و تنوع سایز بندی دارید حتما همین امروز با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید تا طبق خواسته ها و نیاز شما محصولات با کمترین زمان ممکن تهیه و به محل پروژه ارسال شود.