ساختمان ها برای حفظ همه چیز در شرایط کاری به ماتریس لوله خود متکی هستند. این مواد ساختاری وظیفه لوله کشی و سیستم های HVAC را بر عهده دارند که برای تنظیم دما و امکان انتقال سیال در یک فضا عمل می کنند. هنگام تصمیم گیری بین لوله های فولادی و لوله های PVC، درک خواص مواد فولادی و پلاستیکی بسیار مهم است. اگرچه هر یک از این کلاسهای لوله دارای مزایایی هستند اما کیفیت فولاد آن را برای کاربردهای خطوط لوله مناسبتر میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر به خواندن ادامه دهید.
- استحکام – قدرت
- ماندگاری
- مقاومت در برابر حرارت
- سایز بندی
- کاربرد
- هزینه
- تطبیق پذیری
لوله فولادی
لوله ها یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی هستند. آنها باید برای تحمل شرایط محیطی مختلف که ممکن است منجر به نوسانات قابل توجهی در فشار یا دما شود مقاوم باشند. در نتیجه، چندین تکنیک تولید برای به دست آوردن لوله های صنعتی وجود دارد. یکی از این روش ها ساخت لوله های فولادی می باشد. لولههای استحکام و دوام فوقالعادهای را برای انتقال سیال و سایر کاربردهای ساختاری ارائه می دهند و کیفیت بیشمار فولاد را دو برابر میکنند.
استحکام – قدرت
وقتی صحبت از انتخاب لوله می شود، ضریب استحکام ضروری است. این نه تنها بر طول عمر لوله تأثیر می گذارد بلکه بر مقاومت آن در برابر شرایط سخت نیز تأثیر می گذارد. لوله های فولادی با توجه به جنسشان، اغلب قوی تر از لوله های PVC در نظر گرفته می شوند.
هنگام استفاده از لولههای قویتر، تعمیر و نگهداری جزئی لازم است تا لوله در حالت عملکرد عالی بماند. روشهای عملیات حرارتی مورد استفاده در پسفرآوری لولههای فولادی، بهویژه کار سرد، ساختار دانهبندی مواد را تغییر میدهد و به آن درجه مقاومت کششی بیشتری میدهد. نشتی، خوردگی حفره ای و ترکیدگی لوله ها در لوله های فولادی به طور قابل توجهی کمتر از لوله های PVC رایج است.
ماندگاری لوله های فولادی
آنها به دلیل استحکام بیشتر از لوله های فولادی دوام بیشتری دارند. امروزه محبوب ترین سیستم های لوله کشی ساختمان ها یا مناطق مسکونی در زیر زمین ساخته می شوند. این محصولات فلزی باید قابلیت نگهداری دیگر ساختمان های روی زمین را داشته باشند و برای این کار باید به اندازه کافی دوام داشته باشند.
فولاد به جای ترک خوردن، می تواند در برابر ارتعاشات یا فشار، خم شود و شکل خود را حفظ کند. از سوی دیگر لولههای پی وی سی به دلیل ناتوانی در مقاومت در برابر فشارها و ارتعاشاتی که در معرض آن قرار میگیرند، ممکن است با گذشت زمان تغییر شکل دهند. صاحبان ساختمانها از لولههای فولادی سود بیشتری میبرند زیرا آنها نگران حل مشکلات لولهکشی مانند گرفتگی و نشتی نخواهند بود.
مقاومت در برابر حرارت
در مقایسه با لوله های پی وی سی لوله های فولادی فعال رتبه بندی مقاومت حرارتی بهتری را ارائه می دهند. در نتیجه جای تعجب نیست که این لوله ها ممکن است به دلایل دیگری مانند فعالیت های پتروشیمی نیز مورد استفاده قرار گیرند.
به دلیل ماهیت شدید این فعالیت ها خطوط لوله پتروشیمی باید به طور مداوم فشارهای بالا و دماهای شدید را تحمل کنند. لوله های فولادی تنها به همین دلیل گزینه بسیار خوبی هستند زیرا می توانند بدون ترک خوردگی در برابر دمای گرم مقاومت کنند. این در حالی است که لوله های پی وی سی گزینه مناسبی برای صنعت پتروشیمی نیستند زیرا کاربرد آنها کاهش یافته است. هنگامی که در معرض دمای بالای 60 درجه سانتیگراد قرار می گیرند مفید بودن خود را از دست می دهند.
سایز بندی
هنگامی که صحبت از ایجاد اندازه ها و ظرفیت های مختلف لوله های PVC می شود تولید کنندگان محدودیت هایی دارند. به همین دلیل پیمانکاران و سازندگان ممکن است در هنگام برخورد با لوله های پی وی سی با چالش هایی روبرو شوند – مطمئناً با محدودیت هایی روبرو خواهند شد.
برای مثال پیمانکاران ممکن است نیاز به خرید PVC اضافی برای انجام پروژه های لوله کشی داشته باشند. ساخت فولاد بر خلاف تولید لوله پی وی سی به طور قابل توجهی کمتر محدود و سازگارتر است. تولید کنندگان لوله های فولادی ممکن است قطر و طول های مختلفی را بر اساس استفاده ارائه دهند.
کاربرد لوله های فولادی
لوله های فولادی همانطور که قبلا گفته شد کاربردهای گسترده ای دارند. آنها را نه تنها در سیستم های تهویه مطبوع، لوله کشی و پتروشیمی، بلکه در سازه های کاربردی و تزئینی نیز می توان یافت.
همچنین می توان از لوله های فولادی برای ساخت شمع ها استفاده کرد. شمعبندی معمولاً زمانی استفاده میشود که زمین در پایههای ساختمان به اندازه کافی قوی نباشد که بتواند کل سازه را بالای آن نگه دارد. گنجاندن لوله های فولادی خاک را تقویت می کند و در نتیجه یک تکیه گاه ساختاری قوی تر ایجاد می کند.
از طرف دیگر لوله های پی وی سی در شرایط یکسانی قرار ندارند. در حالی که آنها یک راه حل همه کاره برای لوله کشی یا محفظه سیم برق هستند، اما برای کاربردهای ضربه ای و تحمل بار مناسب نیستند.
هزینه لوله های فولادی
ساخت لوله های پی وی سی نسبت به لوله های فولادی هزینه بیشتری دارد، به خصوص زمانی که توسط سازنده از قبل بریده شده باشد. لوله های فولادی به دلیل تقاضای گسترده و روش های تولید، راه حلی مقرون به صرفه تر و مقرون به صرفه تر برای ساختمان ها و دیگر انواع سازه ها هستند.
همانطور که ممکن است متوجه شده باشید لوله های PVC همیشه از استحکام بالایی برخوردار نیستند. هنگامی که در شرایط کمتر از ایده آل مورد استفاده قرار می گیرند باید دائماً نصب، جداسازی و تعویض شوند، که می تواند برای شرکت های ساختمانی گران تمام شود. از طرف دیگر، لوله های فولادی دارای معایب مشابهی نیستند. حتی با حداقل نگهداری، ممکن است تا یک قرن دوام بیاورند.
تطبیق پذیری
در نهایت، در مقایسه با لوله های پی وی سی، لوله های فولادی نصب و چیدمان بسیار ساده تر هستند. مورد دوم ممکن است گاهی اوقات پیچیده باشد و نصب را دشوار کند. کیفیت لوله پی وی سی ممکن است دوام نداشته باشد، در درجه اول اگر نیاز به ساخت یا نوسازی بیشتر باشد.
لوله های فولادی ممکن است بدون از دست دادن کیفیت خود به طور بی پایان کار شده و گرم شوند. اگر پس پردازش مورد نیاز باشد، ماده ممکن است به راحتی فعالیت را انجام دهد. آنها همچنین به طور قابل توجهی حجم کمتری برای مقابله با آن دارند، و اتصال لوله را به سایر سیستم های موجود برای لوله کش ها آسان تر می کند.